Blogs

Wat is het belang van slapen?

Wat is het belang van slapen?

Hoe zit het met jouw kennis over het effect van slapen? Er gebeurt namelijk van alles in je hersenen en lichaam tijdens een goede nachtrust. Ik ga het belang van de slaap voor je uiteenzetten.
Slapen is namelijk een complex proces, maar wel ongelofelijk mooi.
Laten we beginnen om te kijken wat er in de hersenen gebeurt. Een hele belangrijke functie van slapen is het schoonmaken van de hersenen. Overdag produceren de hersencellen giftige afvalstoffen. En afvalstoffen horen te worden afgevoerd en dat gebeurt tijdens het slapen.
Er zijn speciale cellen in de hersenen die ervoor zorgen dat deze giftige afvalstoffen worden weggespoeld.
Dat is toch mooi hoe ons lichaam dat heeft geregeld!

Slaap is de belangrijkste vorm van herstel

Als je hard werkt en weinig slaapt heeft dat nadelige effecten op je prestaties. Al na een periode van 14 dagen nemen de kans op fouten maken behoorlijk toe. En dat kunnen kleine foutjes zijn, maar ook fatale. Je zou zomaar achter het stuur in slaap kunnen vallen bijvoorbeeld.
Deze gevarenzone kun je makkelijk voorkomen door op tijd te gaan slapen. Waardoor je uiteindelijk veel meer uit de dag kunt halen.


Lange dagen maken is een teken van ambitie in sommige bedrijfsculturen. En dat is een gemiste kans. Want het zorgt juist voor mensen die niet optimaal presteren.

Hoe zie jij de slaap? Als een simpele afsluiting van de dag?
Wat mij betreft draai je het om: de slaap is de start van een goede dag!

Aanbevolen artikelen

Dit zal sluiten in 0 seconden