Even voorstellen

Annemieke Blom
Ik ben Annemieke Blom, samenwonend met een schat van een man en moeder van twee prachtige dochters. Ik ben Natuurgeneeskundig therapeute en heb mijn praktijk aan ons huis in Van Ewijcksluis.
Als opgroeiend kind had ik al op jonge leeftijd rugklachten en leek ik niet op te groeien zoals dat hoorde. Er werd geen oplossing gevonden voor de klachten en ik kreeg het advies om een oplossing te vinden in het alternatieve circuit. Ik was ‘uit gewinkeld’ in het reguliere circuit. Zodoende kwam ik terecht bij een complementaire therapeut die mij in korte tijd van mijn rugpijn afhielp. Wat een opluchting!

Na de middelbare school had ik geen vastomlijnd idee wat te gaan doen en ik belandde in het bankwezen. Dit was geen geschikte plek voor mij en bracht geen voldoening. Inmiddels was mijn interesse in de complementaire geneeswijzen gegroeid en ben ik de opleiding tot Voetreflextherapeute gaan volgen. Er ging een hele mooie wereld voor mij open en wat voelde ik (en nog steeds) me daar helemaal in thuis. Veel geleerd en inzichten gekregen, uiteraard ook over mezelf.

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Voor mij is de holistische benadering van de mens en zijn ziektebeeld heel belangrijk. Als ik dat betrek op mezelf en mijn rugklachten zie ik daar een mooi voorbeeld in.
Na de onbevangen kleuterperiode werd ik een wat onzeker en teruggetrokken meisje met een houding van een gekromde rug. Nu weet ik dat je rugklachten niet alleen kunt benaderen door te kijken naar je fysieke houding, maar ook naar het mentale stukje: Recht je rug en durf te laten zien wie je bent! Door de verschillende opleidingen en vorming is dit alles weer ‘rechtgezet’ zal ik maar zeggen.
Het werd mij meer en meer duidelijk dat wanneer er goed naar jou als compleet mens wordt gekeken, jijzelf gaat leren luisteren naar de signalen van je lichaam. Wat heeft die pijn of ongemak jou te vertellen? Als je daar een helder inzicht in hebt gekregen ben je niet alleen van je pijnklacht af maar sta je sterker of beter in het leven.

Zo door de jaren heen ben ik steeds meer geraakt door een bepaald facet van ons dagelijks leven, namelijk de slaap.
De slaap is heel complex, maar ongelofelijk mooi! Het bijzondere van de slaap is voor mij dat je tijdens het slapen je nergens van bewust bent, maar dat er toch van alles in je hersenen en lichaam gebeurt. Ik blijf dat fascinerend vinden.

Het onderwerp slaap en de aanpak van slaapproblemen heeft inmiddels een belangrijke plek in mijn praktijk gekregen. En niet alleen vanwege mijn eigen fascinatie maar ook omdat slaap zo ontzettend belangrijk is voor het herstel van je lichaam.

In mijn manier van werken bekijk ik niet alleen jouw klacht, maar is jouw verhaal als mens voor mij net zo belangrijk. Ik luister in alle rust naar wat jij en je lichaam nu daadwerkelijk te vertellen hebben.
Zo voel je je gehoord en begrepen. Samen werken we aan een compleet herstel.

Een goede gezondheid begint met een goede slaap

Dit zal sluiten in 0 seconden