Slaapproblemen oplossen?

Verander je leven met mijn effectieve slaaptraject.

Heb jij er genoeg van dat slapeloosheid al lange tijd een schaduw werpt op jouw leven?

Ontdek mijn traject ‘Beter slapen kun je leren’ en ervaart de rust van je verdient. Met deskundige begeleiding, praktische tips en bewezen technieken help ik jou aan een diepe, verkwikkende slaap. Ervaar meer energie, een betere stemming en een gezonder leven!

Zet meteen een eerste stap en download gratis mijn e-book met 10 tips voor een gezonde nachtrust. Of boek een gratis ‘Beter slapen’  kennismakingsgesprek 

                                Gratis ‘Beter slapen’ sessie

Slaap je al een tijdje niet goed?

Is het voor jou meer gewoonte dan uitzondering dat je ligt te draaien in je bed en te wachten totdat je in slaap valt?
Of val je als een blok in slaap en word je klokslag 3 uur weer wakker om vervolgens uren wakker te liggen?
Ben je gedurende de dag al bezig of het slapen gaat lukken deze nacht?

Bij chronische slapeloosheid spelen angstgedachten een grote rol. Al wakker liggend in bed maalt er van alles door je hoofd. Je gaat je afvragen hoe de komende dag door te komen met zo weinig slaap. Je gaat zelfs geloven dat slapen onmogelijk voor je wordt.
Op gegeven moment wordt slapen een groot obstakel die je ieder nacht weer moet overwinnen. Deze vicieuze cirkel is echt te doorbreken!

Aanhoudende problemen met inslapen, doorslapen of te vroeg wakker kunnen nogal een impact hebben op je leven en je gezondheid.

Door aanhoudende slapeloosheid voel je je minder fit en energiek;

 • Je staat moeizaam op als de wekker gaat, en je hebt nogal wat koffie nodig om op te starten
 • Vaak heeft je humeur eronder te lijden, waardoor je op den duur een kort lontje kunt krijgen
 • Je gaat je plannen en ambities naar beneden bijstellen omdat je jezelf daar niet toe in staat acht

Slaap is essentieel om gezond en fit te blijven

Tijdens het slapen gebeurt er van alles in je lichaam, een paar voorbeelden:

 • De hersencellen worden schoongemaakt waardoor de kans op ontstaan van bijvoorbeeld de ziekte van Alzheimer wordt verkleind
 • De informatie die je overdag hebt opgedaan wordt veilig opgeslagen waardoor je je het blijft herinneren. Tevens wordt er zo altijd ruimte gemaakt voor opname van nieuwe dingen
 • Door middel van dromen worden je overdag opgedane emoties verwerkt, waardoor je voorkomt dat je ongeremde, ongepaste emotionele reacties gaat geven

Door een verstoord slaappatroon ga je deze effecten allemaal missen.
In plaats van goed te herstellen raakt je accu leeg wat op den duur een burn-out teweeg kan brengen.
Minder herstelwerkzaamheden betekent snellere slijtage van bijvoorbeeld je bloedvaten, wat de kans op een aandoening van hart- en bloedvaten verhoogt.
Je krijgt moeite met concentreren en je kan minder makkelijk dingen onthouden.
Ook ga je steeds meer mensen op afstand houden en je eenzamer voelen.

Je slaapstoornis kun je overwinnen

Hoe fijn zou het zijn als je binnen een half uur in dromenland bent.
Heerlijk een hele nacht doorslapen zonder ieder uur op de klok voorbij te zien gaan.
En hoe zou het voor je voelen om uitgerust op te staan doordat je lichaam optimaal gebruik heeft gemaakt van het herstelvermogen van de slaap.

Slecht slapen laat dat zien je overdag uit balans bent. Ik heb een stappenplan waarin we samen op zoek gaan naar de oorzaak van jouw onbalans. Je krijgt de juiste ondersteuning die helemaal bij jouw past bij jouw persoonlijke situatie.

Laat de slaap weer zorgeloos aanvoelen

Om de grip op jouw slaappatroon weer terug te krijgen geef ik je een heldere uitleg over het belang van slapen en een gezond slaappatroon. We kijken naar je gewoontes rondom het naar bed gaan en opstaan en kijken welke aanpassingen hiervoor nodig zijn.
Tevens bekijken we wat de invloed van jouw invulling van de dag op jouw slaappatroon is.
Er zijn nogal wat factoren die invloed hebben op jouw slaappatroon:

 • Klachten op lichamelijk gebied
 • Gedachten die je hebt
 • Emoties en spanningen die je ervaart
 • De voldoening die je uit de dag haalt

Goed slapen kun je leren!
Van slapeloze nachten naar een gezond slaappatroon

Wil je de vicieuze cirkel van slapeloosheid eindelijk doorbreken? Een gezond slaappatroon is ook voor jouw weggelegd. Ik kan jou helpen met een passend slaaptraject waarbij je van slapeloze nachten naar een gezond slaappatroon gaat.

De methode houdt het volgende in:

 • Een uitgebreide anamnese via de mail om jouw slaapprobleem zo duidelijk mogelijk in kaart te brengen. Dit gaat jou al heel veel inzicht geven. Tevens is dit het startpunt van ons stappenplan
 • 3 Slaaptherapiesessies. Deze sessies zijn 1-op-1 consulten met mij van  1,5 uur. Je kunt zelf kiezen of je naar mijn praktijk komt of deze online wilt doen. Hierin gaan we samen aan de slag met het slaapplan dat ik voor je heb gemaakt.
 • Persoonlijke ondersteuning via email contact. Op deze manier ben ik altijd nabij. Je kunt daarin je vragen stellen zodat je niet hoeft te wachten, maar direct verder kunt.
 • Onbeperkt toegang tot diverse oefeningen op het gebied van ontspanning, mindfulness en ademhaling. Lekker zelf aan de gang in je eigen tijd en omgeving. En fijn om te herhalen. Want deze oefeningen dragen straks ook, als je weer heerlijk slaapt bij tot een beter en ontspannen leven.

Het resultaat

Na dit traject heb jij je natuurlijk vermogen weer terug om goed te kunnen slapen.
Slapen is niet meer een lastige hobbel die je ieder nacht weer moet nemen maar iets wat je gemakkelijk afgaat.
Je hebt jezelf beter leren kennen en weet heel goed wat je valkuilen zijn die je slaap kunnen verstoren.
Zo behoud je een goede grip op je slaappatroon en daardoor op je leven.

 • Investering in een goede nachtrust : € 295,-
 • Meld je aan voor een afspraak of verdere info:                                                                                                             Werk met mij!
Investeer in een passend slaappatroon. Dat doet je goed!
(Vergoeding mogelijk via aanvullende ziektekostenverzekering).

 

 


Reviews

Dankzij de adviezen van Annemieke is mijn slaap patroon een stuk verbeterd . Door goed in gesprek te gaan bleek al snel dat ik veel teveel aan stond, met onder andere eenvoudige oefeningen is mijn slaap patroon een stuk verbeterd Soms zijn net die kleine bevestigingen nodig om eens goed naar jezelf te gaan kijken en zo ervoor te zorgen dat slapen weer leuk gaat worden ! Rien

 

De slechte nachten begonnen steeds vaker terug te komen. Op een gegeven moment ging mijn humeur stukken achteruit en mijn zin was ver te zoeken. Na weer een nacht met weinig slaap belandde ik uitgeblust op de bank en ik werd heel emotioneel. Toen was het punt: ik ga hulp zoeken.

Ik had Annemiek ontmoet en had onthouden dat zij slaapcoach is. Zodoende was al snel een afspraak gemaakt en kreeg ik bij haar persoonlijke tips en een voetreflex massage. Na drie afspraken en aanpassingen in leefpatroon merkte ik progressie. Bij Annemiek heb ik me enorm op mijn gemak gevoeld en ze heeft alle aandacht voor mij. Ik kan het iedereen aanraden.

Tijdens de vierde afspraak merkten we allebei dat het goed was. Ik slaap weer heerlijk door en zit stukken beter in mijn vel. Caroline

 

Al meer dan een half jaar had ik een vervelend en gestrest gevoel waardoor ik niet echt meer kon genieten van de leuke dingen. Daarnaast sliep ik ontzettend slecht (soms de hele nacht niet) en zag iedere avond weer tegen de nacht op. Door dit alles werd ik angstig en paniekerig en kreeg het gevoel dat het nooit meer over zou gaan. De vervelende gedachten die dan opkwamen kregen de overhand.

Omdat ik niet constant gebruik wilde maken van slaapmedicatie en/of antidepressiva ben ik op internet gaan zoeken naar een natuurlijk alternatief. Zo kwam ik dus bij Annemieke terecht. De informatie op de website en de reviews gaven mij een heel goed gevoel en heb daarom direct contact opgenomen. Dezelfde dag hebben we een afspraak ingepland.

De eerste kennismaking thuis bij Annemieke geeft je direct een vertrouwd gevoel en doordat ze zelf veel rust uitstraalt voel je jezelf ook op je gemak. Annemieke heeft mij geholpen door het aanreiken van ontspanningsoefeningen en het geven van voetreflextherapie. Zij maakt heel veel werk van de voetreflextherapie en dit gaf mij een heerlijk ontspannen gevoel. Daarnaast geeft Annemieke goede adviezen over het hoe om te gaan met de vervelende negatieve (angst)gedachten die met je aan de loop gaan.

De aanpak van Annemieke heeft er voor gezorgd dat ik weer een stuk beter slaap en langzamerhand weer begin te genieten van de dingen om me heen.

Ton.

 

Op Facebook zag ik een berichtje van Annemieke/Heel Natuurlijk verschijnen. Het ging over slapen m.b.t. de overgang. Het trok mijn aandacht en dacht; dit ga ik proberen. Eerder had ik al eens voetreflextherapie gehad en dat was ook erg goed bevallen. Ook bij Annemieke voelde ik mij snel thuis. Ze heeft een luisterend oor en doet met veel plezier en professioneel een massage. Het is heerlijk ontspannend en het slapen gaat nu ook beter, dus daar ben ik erg blij mee. Een aanrader. Marijke

 

Al van kinds af aan ben ik een slechte slaper, “genoeg” aan 6/7 uurtjes slaap.
Naar mate je ouder wordt merk je toch wel dat dit problemen gaat geven. De laatste jaren werd dit toch wel een groter probleem, vaak ’s nachts om 3 uur klaar wakker, veranderingen op het werk, kleine op komst, en al jaren last van slaap-apneu. Na een gesprek met mijn werkgever kwam hij met het idee om naar Annemieke te gaan. Na een aantal keren voetreflextherapie en oefeningen voor thuis mee gekregen heeft mij dit zeker voor een heel groot deel geholpen.
Hele lieve zachtaardige vrouw met veel kennis.
Ik zal haar zeker aanraden bij vrienden/kennissen. Richard

 

Annemieke heb ik ervaren als zeer bekwame therapeute en haar aanpak heeft mijn verwachting overtroffen. Ik slaap al tientallen jaren slecht. Na een serie voetreflexbehandelingen heb ik weken ouderwets goed geslapen en de hele nacht door. Het slaappatroon is nog wel niet stabiel maar mijn vertrouwen in het herstel heb ik weer terug. Michaela

 

Toen ik bij Annemieke kwam was ik ten einde raad. De slaapstoornis waar ik sinds de overgang mee te maken heb sloopte me langzaam maar zeker. Na een uitgebreide analyse volgde een kort traject van gesprekken, oefeningen en voetreflexbehandelingen. Al snel leerde ik hoe ik het patroon kon doorbreken. Wat heerlijk om weer een hele nacht te kunnen slapen!! Ook kreeg ik oefeningen om de kwaliteit van mijn slaap nog verder te verbeteren. Dat kan ik in mijn eigen tempo doen.

Ik heb Annemieke als een heel fijn mens en een vakvrouw ervaren. Als ik weer eens moeite heb om te ontspannen weet ik haar te vinden!  Danielle

 

 

Wat een opluchting: ik slaap weer! Door de complete aanpak van het slaaptraject van Annemieke heb ik inzichten gekregen in mijn leefpatroon wat ten grondslag lag van mijn slapeloosheid. Heerlijk om overdag niet met de uitdaging bezig te zijn “hoe de nacht weer door te komen”. En in de nacht steeds te denken “hoe overleef ik de komende dag” Ik heb mijn leven weer terug. Maria

Door de heel persoonlijke aanpak tijdens dit slaaptraject heb ik ingezien wat ik niet en juist wel moet doen om goed te kunnen slapen. Het traject geeft niet alleen hele praktische inzichten maar ook inzicht in mijn denkpatroon. Ik heb mooie levenslessen ontvangen die ik voor mijn verdere leven meeneem. Dank je wel!

Monique

 

Paar maanden terug dacht ik HELP! Ik sliep al jaren heel slecht.  Uren wakker liggen, vaak effe naar beneden. Het was 1 strijd met mezelf! Overdag was ik zo moe dat ik mn werk deed en de rest op de bank lag

Toen sloeg ik op een dag een krantje open en daar stond een foto van jou met slaaptherapie. Ik dacht: zal dat het voor me zijn? Ik belde je en kon meteen de week erop terecht.  Je vroeg me waar ik mee zat.  Je leerde me er op een andere manier naar te kijken en je gaf me opdrachten.

Ook gaf je me voetreflex wat ook heel fijn was. Nu ben ik zo ver dat ik bijna iedere nacht heel goed slaap. Heel soms komt er een nacht voorbij dat het slapen niet lukt en dan is het de dag daarop weer erg lastig maar dat is heel zelden gelukkig

Ik ben zoooooo blij met de hulp van Annemieke!  Hennie

Dit zal sluiten in 0 seconden