Geen categorie

Verwelkom de lente

Met de komst van de lente worden we allemaal weer opgewekt door de belofte van zonnige dagen, bloeiende bloemen en een algemene geest van vernieuwing. Maar terwijl velen van ons uitkijken naar dit seizoen van frisse starts, is er één aspect van de lente waar sommigen tegenop kunnen zien: de zomertijd. In de nacht van 30 op 31 maart gaat om 2.00 de zomertijd in. De klok gaat een uur vooruit wat er op neer komt dat we die nacht een uurtje minder hebben.
Echter betekent dit uurtje korter slapen wel iets meer voor ons lichaam. Het vooruitzetten van de klok kan het slaapritme verstoren en degenen die al moeite hebben met slapen nog meer ontregelen.
Maar maak je geen zorgen! Ik help je om deze veranderingen zo soepel mogelijk te doorstaan.

 

Je kunt je lichaam een beetje helpen!

 

Voor een soepele overgang naar zomertijd kun je het volgende doen.

• Ga in de avond van 30 maart extra vroeg naar bed.

• Je kunt ook een goede voorbereiding inplannen door bijvoorbeeld 4 dagen voordat de zomertijd plaatsvind een kwartier eerder naar bed gaan.

• Zorg voor zoveel mogelijk (dag)licht in de morgen. Dit helpt je om je biologische klok weer goed te zetten.

• Maak er in je hoofd een niet te groot probleem van. Het effect van de zomertijd is te vergelijken met een vliegreis bijvoorbeeld Finland waar het tijdsverschil + 1 uur is. Een langere vliegreis naar bijvoorbeeld Amerika kan een veel grotere jetlag geven.

• De meeste slaapproblemen ontstaan door aanhoudende gedachten die je slaappatroon negatief kunnen beïnvloeden. Als je al dagen van te voren je druk en zorgen maakt over het over vervelende effecten van de zomertijd zul je er ook last van hebben. Door deze gedachten te buigen naar een positieve mind-set kan enorm helpen om goed door deze omschakeling heen te komen.

En nu lekker genieten van de lentekriebels!

 

Aanbevolen artikelen

Dit zal sluiten in 0 seconden